Klub Seniora w Jadownikach Mokrych choć w miesiącu lutym miał niewiele zajęć to i tak aktywnie działał. Początek miesiąca seniorzy spędzili nad przygotowaniem sałatki z tortelini. Panie doskonale odnalazły się w kuchni.

Panowie często grywają mecze w piłkarzyki, które bardzo lubią. Niekiedy są to bardzo emocjonujące rozgrywki. Panie wolą ćwiczyć na rowerku lub chodzić na bieżni. Przy ich pomocy mogą poćwiczyć w każdej chwili.

Symbolem walentynek jest serce. Seniorzy także robili serca. Zdobili serca ze styropianu farbami lub tasiemkami oraz przyklejali do nich koraliki ozdobne aby były piękniejsze. Podobnymi technikami zdobili serca wycięte z tektury. Nietypową techniką było jednak ozdobienie serca z tektury makaronem a następnie wymalowanie go na srebrno i złoto.

Innym rękodziełem, które seniorzy robili w klubie było stworzenie przybornika na kredki lub długopisy. Przyborniki zostały wykonane z rolek tekturowych a następnie ozdobione według gustu np. farbami lub wstążkami.

Seniorzy z jadownickiego klubu seniora oprócz robótek ręcznych na zajęciach ćwiczyli fizycznie. Ćwiczenia odbywały się przy różnych gatunkach muzyki od relaksacyjnej do biesiadnej.

W tym miesiącu w naszym klubie pojawił się pan Stanisław Magiera, który prowadził ćwiczenia fizyczne oraz wspólnie z klubowiczami rozwiązywał qwizy z różnych dziedzin np. geograficzne lub na temat powiązań rodzinnych.

W klubie seniorzy świętowali imieniny Marii, gdzie wspólnie biesiadowali. Ważnym dniem był także tłusty czwartek. I w tym dniu nie mogło zabraknąć dla każdego pączka. To jest jeden dzień w roku, w którym każdy z nas zje przynajmniej jednego w ciągu dnia.

Gościem, który odwiedził nasz klub była pani Barbara Kamysz – Wietecha z Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wietrzychowicach. Pani Barbara przyjechała do klubu z informację  odnośnie możliwości nabycia „opaski bezpieczeństwa w ramach programu Korpus Wsparcia Seniora. Opaska daje seniorom, poczucie bezpieczeństwa. Opaska działa w bardzo prosty sposób. Gdy jest zagrożenie życia lub zdrowia, a także gdy wystąpi konieczność zawiadomienia innej służby ratunkowej niż pogotowie ratunkowe wystarczy przycisnąć jeden przycisk. Dzięki prostej obsłudze dużo osób decyduje się na to rozwiązanie. Wszystkie działania w miesiącu lutym sprzyjały integracji wzajemnej, integracji międzypokoleniowej oraz rozwijaniu samopomocy.